Фондю CHEESE THE QUEEN
Винаги, когато наближават празници започваме да си мислим особено много за вкусна храна споделена с любими хора.
Искаме да споделим с теб превъзходни вкусове с тази рецепта за Фондю с CHEESE THE QUEEN. Изключителен деликатес за сетивата с празнично настроение и в бонус 100% растителна /може да си доставиш радост, дори и по време на постите/.
Ще ти е необходим съд за фондю, който да нагрява и държи топло през цялото време и доза фантазия, за да избереш акомпаниментите за потапяне във фондюто, а те могат да са безброй:
- хрупкав хляб, крекери или чипс, ако избереш хляб, преди това го нарежи на големи кубове и го запечи или мини на тиган за няколко минути, за да избегнеш мек хляб, който се разпада във фондюто
- варени картофи, най-добре да избереш малки и да не ги преваряваш, поради същата причина
- броколи, карфиол на пара
- запечено брюкселско зеле, аспержи
- свежи репички, моркови, чушка, селъри, чери домати
- люти чушки, за по-смелите, но внимавай да не подлютите цялото фондю, когато си взимаш повторно 😉
Съставки:
за 4 – 6 човека
2 CHEESE THE QUEEN КЛАСИК
½ CHEESE THE QUEEN КУРКУМА
1 3/4 чаша вода / или повече, ако искате да е по-лек сосът/
1 чаша бяло вино Ризлинг/Совиньон Блан/Шардоне
20 мл джин
1 – 2 скилидка чесън
1 ч.л. горчица
По желание:
Сол
Индийско орехче
Пипер
Начин на приготвяне:
Изчисти скилидката чесън и махни зелената част, която е в центъра.
Нарежи 2 CHEESE THE QUEEN КЛАСИК и добавете ½ CHEESE THE QUEEN КУРКУМА, която дава прекрасен жълт нюанс на соса. Блендирай заедно с водата, горчицата и сол на вкус в блендер или пасатор.
Загрей котлона, в съд сложи виното и джина и когато започне да излиза пара добави соса.
Когато бъркаш сместа ще се сгъстява и алкохолът ще се изпари, така че не пропускай тази част. Същевременно наблюдавай да не сгъстиш сместа прекалено много. Бъркай 5-10 минути до получаване на идеална консистенция.
Изсипи в съд за фондю и запалете свещите под него, за да се поддържа температурата.
По твой вкус поръси с индийско орехче или черен пипер.
Сложи фондюто по средата на масата и подреди около него различните акомпанименти, с които ще го консумираш.
Разбърквай с всяка хапка.
Ако случайно ти остане количество, съхранявай в буркан в хладилника до три дни.
Оставяне на коментар
Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват