Тартар от карфиол с ферментирали лимони и ядково крем-сирене от CHEESE THE QUEEN КЛАСИК

Днешната рецепта е свежа, но същевременно зимна, съдържа всички вкусове, а освен това е истинска пробиотична бомба! В бонус има изтънчен вид.

Хрупкав карфиол, крем-сирене от CHEESE THE QUEEN КЛАСИК, ферментирали лимони, мариновани орехи, свежи листа салвия и Хариса олио, пълен спектър за сетивата и хранителни стойности подходящи, както за предястие, така и за основно.

Необходимо:

1/2 глава карфиол
1/2 ч крем-сирене от CHEESE THE QUEEN КЛАСИК /рецепта по-долу/
1/2 ферментирал лимон / вижте рецепта по-долу/
мариновани орехи
свежи листа салвия

За маринованите орехи:
1/2 ч.л. пушена паприка
1 с.л. агаве
1 с.л. тамари

Хариса олио /вижте рецептата по-долу/

Разбъркай агаве, тамари и пушена паприка и оваляй орехите в марината.
Може да ги оставиш в хладилника да престоят или ако имаш дехидратор да ги дехидрираш и съхраняваш в хладилник.

Нарежи карфиола на ситно /с големината на оризови зърна/ или използвай кухненски робот.
Добави нарязания ферментирал лимон и разбъркай с крем-сиренето от CHEESE THE QUEEN КЛАСИК.

Избери кръгла или квадратна форма за оформяне на твоя тартар. Сложи в чинията, в която ще сервираш.
С лъжица започни да пълниш формата като леко притискаш, за да не се образуват дупки и да не се разпадне след изваждане. Добавяй от орехите на различни нива като оставиш повечето за декорация на повърхността. Добави свежи листа салвия. Притисни с пръсти или лъжица и бавно извади формата. Полей с Хариса олио и си готов.

Комбинация от сладко, кисело, солено, пикантно…ще се влюбиш в тази рецепта.

веган крем сирене от кашу с cheese the queen класик

Важен елемент за рецептата е крем-сиренето от CHEESE THE QUEEN КЛАСИК. Класическата версия е истински хамелеон и може да се комбинира буквално с всичко. Ако не си пробвал Спагети „Cacio e Pepe“ с крем-сирене от CHEESE THE QUEEN КЛАСИК, достави си тази наслада, ще я намериш в рецепти.

За крем сиренето са необходими само вода, CHEESE THE QUEEN и мощен блендер/пасатор.

Можеш да приготвиш крем-сирене от всички видове CHEESE THE QUEEN. Нашите зрели ядкови деликатеси са 100% ядки, с дълъг процес на зреене и интензивен вкус. За сосове и дипове използвай съотношение 1 CHEESE THE QUEEN: 1 чаша вода. Блендирай до гладка консистенция. Ако искаш крем-сиренето да е по-леко, добави още вода, ако искаш да е по-гъсто, пробвай с ¾ или ½ чаша вода.

И дойде ред да ти разкажем за Ферментиралите лимони или още наричани Марокански лимони. Обичаме винаги да имаме един буркан от тях в хладилника. Използваме ги в много ястия, защото интензивният им вкус може да облагорои и най-семплото ястие. Освен това като всяка ферментирала храна са богат източник на пробиотици.

За да ги приготвиш вкъщи ти трябват само две съставки:

био лимони

едра морска сол

Стерилизирай буркан и го подсуши.
Важно е лимоните да са био, защото при готвене ще използваш кората им. Избери качествена и чиста сол.
Измий добре лимоните и ги нарежи на четвъртини като оставиш единия край свързан. Разтвори лимона и го напълни с морските кристали. Започни да подреждаш лимоните в буркана като натискаш, за да освободят сока си.
Напълнете буркана с лимони като оставяш минимално празно място. Притисни и запълни остатъка с лимонов сок /не слагай вода/. Не оставяй непокрити със сок лимони. Затвори буркана и напиши датата на етикет върху него.
Остави го на стайна температура. След три седмици Ферментиралите лимони ще са готови. Премести буркана в хладилника.
Винаги използвай чисти прибори, когато искаш да извадиш лимон и не връщай обратно в буркана неизползвани парчета, за да избегнеш замърсяване.

И остана само още една съставка: Хариса олио, богато на подправки с вълнуващо пикантен вкус.
Може да пробваш и запечен CHEESE THE QUEEN С ХАРИСА ОЛИО, комбинацията е божествена. Вижте в рецепти.

Хариса Олио

Необходими съставки:

1⁄2 червена чушка
1 ч.л. паприка
1 1⁄2 ч.л. лимон
1 ч.л. агаве
1⁄2 ч.л. чили
1⁄2 ч.л. кимион на прах
1⁄2 ч.л. настърган джинджифил
1⁄4 ч.л кориандър
1⁄2 ч.л. сол
1⁄2 чаша зехтин

Смеси съставките в блендер, ако предпочиташ гладка смес я прецеди. Ние я предпочитаме така.
След приготвяне може да съхраняваш до 3 дни в хладилник.

Добър апетит!

 

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват