CHEESE THE QUEEN КЛАСИК с Хариса
Суров или запечен?
Това е един от честите въпроси, които се появяват при мисълта за рецепта с CHEESE THE QUEEN.
И по двата начина е толкова вкусно, че изборът понякога и за нас се оказва труден.
Ако искаш да вземеш всички полезни блага от зрелите ни ядкови деликатеси и да ги консумираш като жива храна пълна с ценни за организма пробиотици, то тогава определено за теб е суровият вариант на тази рецепта. В случай, че си супер-гурме-любител на различните вкусове, пробвай запечения вариант, ммм.. изключителен е!
Хариса е позната като лют сос или паста използвана най-често в северноафриканската кухня, Тунис, Алжир и Мароко.
Обичаме да експериментираме и да приготвяме различни миксове от подправки спрямо случая, храната, избора на вино и настроението.
В тази рецепта споделяме с теб един от вариантите за Хариса олио, с който може да полееш обилно класическата версия на CHEESE THE QUEEN за допълнитална доза наслада.
CHEESE THE QUEEN КЛАСИК с Хариса
Необходими съставки:
CHEESE THE QUEEN КЛАСИК
1⁄2 червена чушка
1 ч.л. паприка
1 1⁄2 ч.л. лимон
1 ч.л. агаве
1⁄2 ч.л. чили
1⁄2 ч.л. кимион на прах
1⁄2 ч.л. настърган джинджифил
1⁄4 ч.л кориандър
1⁄2 ч.л. сол
1⁄2 чаша зехтин
Смеси съставките в блендер, ако предпочиташ гладка смес, може да прецедиш олиото и да го използваш и за други рецепти, но ние обичаме структурата, която съставките дават особено при запичане.
За да го запечеш загрей грил тиган /ако нямаш може тиган с незалепваща повърхност/
Полей ядковия деликатес обилно с хариса олиото и постави върху нагорещената повърхност, за да се активират подправките и да освободят аромата си.
Остави, докато хване кафява коричка /60-90 секунди, в зависимост от силата на котлона/ и обърни от другата страна.
Ако обичаш по-хрупкав ефект, може да разделиш КЛАСИК-а напречно на две или три шайби и да ги запечеш поотделно.
В първия случай ще получиш хрупкава коричка с по-мека вътрешност /и ще запазиш пробиотиците в центъра/, а във втория ще имаш по-хрупкав вариант подходящ за салата.
Сервирай с крекери или занаятчийски хляб и по желание чаша хубаво вино.
Нямаме търпение да опиташ тази рецепта.
Споделете с нас резултата.
Оставяне на коментар
Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват