Гурме банички с CHEESE the QUEEN КЛАСИК
За празничен брънч или просто със следобедна чаша ароматен чай – мини банички с кимион или черен сусам. Златисто препечени, хрупкави и с богат вкус. Гурме удоволствие за всяко извисено небце.
А защо не и с късметче за Коледните дни.
Днешното предложение идва от Таня / Гугу WORKS /, тя е нашето креативно лице зад кадър, което снима, монтира и дегустира безотказно всички рецепти. Освен, че е неизменна част от екипа ни и истински перфекционист, тя има неоспоримо отношение към храната и естетиката, а хрупкавите й коледни банички ни оставиха в продължително наслаждение.
ГУРМЕ БАНИЧКИ с CHEESE the QUEEN КЛАСИК и КУРКУМА
Съставки:
Крем CHEESE THE QUEEN:
½ CHEESE the QUEEN КЛАСИК
1/3 (85 ml) неутрално растително олио
1/3 ч. вода
1/3 ч. олио
3-4 с.л. гхи (може да се замени с олио)
CHEESE the QUEEN КЛАСИК
CHEESE the QUEEN КУРКУМА
1 с.л. кимион на зърна
1 с.л. черен сусам
Около ½ пакет фини точени кори ( в нашия случай пълнозърнести)
Начин а приготвяне:
Загрей фурната на 180 гр
Смеси в блендер ½ CHEESE THE QUEEN с 1/3 чаша олио и 1/3 ч вода до получаване на гладък крем.
Затопли 1/3 ч олио с маслото гхи. Натроши цяло CHEESE THE QUEEN.
Нарежи един стандартен пакет фини точени кори на 4 части.
Намажи горната кора с мазнината от олио и гхи, отгоре намажи с крема от CHEESE THE QUEEN КЛАСИК. Поръси с натрошеното сирене средната 1/3 от кората, поръси с кимион на зърна. Завий баничката, както е показано или в желана от теб форма.
Нареди баничките в тава, намажи с останалата мазнина и крем от CHEESE THE QUEEN КЛАСИК, отгоре поръси добре с кимион на зърна. Печи около 30-35 минути на 180 градуса.
Наслади им се още докато са топли!
П.С. За разнообразие пробвай CHEESE THE QUEEN Класик с кимион и CHEESE THE QUEEN Куркума с черен сусам!
Оставяне на коментар
Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват