Бургер с CHEESE THE QUEEN КУРКУМА от Healthylicous

СЪСТАВКИ

За питките

    • 500гр карфиол
    • 20гр кокосово брашно
    • 20гр хранителна мая
    • 4 яйца
    • подправки
    • семена за поръсване (микс от сусамово, маково и ленено)

За кюфтенцата:

  • 200гр цвекло
  • 1 морков
  • 1 яйце
  • 10гр кокосово брашно
  • 1 пакетче псилиум хуск (7гр)
  • 5гр смляно ленено семе
  • 5гр хранителна мая
  • Подправки (кимион, сол и др)

ПРИГОТВЯНЕ

  1. Продуктите за хлебчетата се смесват. Пекат се на 180 градуса във формичка и се разрязват на две след като изстинат.
  2. Хуска се смесва с топла вода, за да набъбне. Цвеклото и моркова се пасират. Използвах предварително печено цвекло, но и с прясно ще станат. Добавят се останалите съставки и се разбърква добре. Оставя се 5 минути, за да може лененото семе и хуска да поемат излишната вода. Оформят се 4 по-големи кюфтенца (или повече малки). Пекат се на 180 градуса върху хартия.
  3. Хлебчето се разрязва на две, слага се листо салатка и се намазва с дип от авокадо (1/4 авокадо, сока от половин лимон, сол и черен пипер), слага се кюфтенце, CHEESE THE QUEEN КУРКУМА, домат, грилован лук и задушени гъби. Може да добавите други зеленчуци според вкуса.

Рецепта от Анелия Калчева /healthylicious/

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват