Фарфалета с тиква и запечен CHEESE THE QUEEN КУРКУМА

За всички онези моменти, когато имаш нужда от повече слънце, нарекохме това ястие слънчевата купа, не само заради грейналия цвят, но заради мекотата, която се разнесе в устата ни, когато го похапвахме.

Опитай, стоплете се! Не щади салвията!

Необходими продукти:

250 гр паста Фарфале
1 ½ чаша пюре от тиква
CHEESE THE QUEEN КУРКУМА
1 скилидка чесън
1-2 стръка прясна салвия ( градински чай)
1 ч. л. пушен червен пипер
½ ч. л. черен пипер
Сол

Начин на приготвяне:
Свари около 200 – 300 гр тиква и я пасирай. Свари пастата в подсолена вода 2-3 мин по-малко от указаното време на опаковката (леко недоварена). Запази водата. За соса загрей зехтин в тиган, добави черен пипер, смачкана скилидка чесън, стрък салвия. Остави така за минута- две. Прибави пюрето от тиква, 2-3 черпака от водата, в която е вряла пастата, посоли и остави да се сгъсти на слаб огън за 3-4 минути. Изсипи почти сварената паста, ако е нужно добави още един черпак от водата останала от варенето на пастата, разбъркай, готви 2-3 мин.

Докато се приготвя соса, запечи CHEESE THE QUEEN КУРКУМА на горещ тиган.
Разпредели готовата паста в чинии, гарнирай със запечен 
CHEESE THE QUEEN КУРКУМА /нарязан или натрошен/, поръси с прясно смлян черен пипер, листа от салвия, а по-желание и печени тиквени семки. 

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват