Тако в буркан: перфектният обяд за офиса с CHEESE THE QUEEN КУРКУМА

Обядът в офиса може да бъде цветен, зареждащ, витализиращ и хранителен, а в комбинация с CHEESE THE QUEEN и с нужната доза пробиотици и допълнителен разкош за вашето тяло.

Често приятели се оплакват, че не могат да се хранят вкусно и здравословно през деня. Тази рецепта е вдъхновена изцяло от забързаното, но апетитно ежедневие.

Днес ще ти дадем нашето предложение за офиса, което с малко подготовка вкъщи ще ти донесе достатъчна доза наслада през деня.

Кой не обича тако? Всички, които са опитали поне веднъж се влюбват в тази бърза мексиканска храна. В този вариант на рецептата, може да я вземеш навсякъде с теб и да я консумираш по всяко време.

Необходимо:

база – киноа
салата:
½ ч. краставица
½ ч селъри
½ червена чушка
чили
CHEESE THE QUEEN КУРКУМА
домашна майонеза от кашу /виж рецептата по-долу/

Тази рецепта е вкусна, богата на цвят и разнообразна на текстури. За база изберете твоята любима зърнена храна: киноа, елда, конопено семе и др.

В случая, практично сме избрали киноа, която може да приготвиш предната вечер и ще бъде също вкусна на сутринта.

Ако използваш светла киноа я накиснете в гореща вода за цялата нощ, ако използваш черна, тя ще има нужда от варене. Когато вариш киноата, съотношението е 2:1 в полза на водата. Добави малко сол и вареи до 15 минути на среден огън, като проверяваш отвреме-навреме. Зърната трябва да останат добре оформени, но същевремено да не са сурови.

Съхранявай готовата киноа до 2-3 дни в хладилник.

За да приготвиш твоето тако в буркан, избери подходящ буркан, който е достатъчно широк, за да може да разбъркаш ястието непосредствено преди консумация (така ще бъде свежо максимално дълго).

Подреди първи ред от киноата и поръси със сол.

За салатата подбери зеленчуци, които не отделят течност, за да остане храната ти достатъчно свежа с часове. Обичаме комбинацията от чушка, краставица и селъри, които вкусов отиват чудесно на CHEESE THE QUEEN КУРКУМА. Нарежи ги на кубчета и подреди втори пласт в буркана. Добавете малко чили по желание /не слагай сол на зеленчуците, за да останат хрупкави/.

Нарежи CHEESE THE QUEEN КУРКУМА и подреди трети пласт.

На финала залей обилно с домашната майонеза от кашу. Тя има достатъчно плътност, за да остане отгоре без да се смеси със съдържанието преди да го консумираш. Сложи отново малко чили или чипотле /пипер от пушена чушка, който ние обожаваме/.

Затвори буркана и си готов с обяда за офиса. Преди консумация добре разбъркай и ще бъдеш очарован от превъзходния богат вкус, който ще засити всичките ти сетива. 

Разбира се, ако работиш от вкъщи можеш да сервираш в купа, също толкова вкусно е.

В допълнение споделяме с теб и рецептата за домашна майонеза от кашу, която може да използваш в много ястия. Обичаме гладката текстура и как обединява всички съставки на такото. Съхранявай в хладилник до 3-4 дни.

домашна веган майонеза от кашу

Домашна майонеза от кашу

3⁄4 чаша накиснато за 6 ч. кашу
2 ч.л. ябълков оцет
½ ч.л. портокал
½ ч.л лимон/лайм
1⁄2 ч.л. горчица
1⁄2 ч.л. агаве
Сол на вкус
1⁄4 чаша зехтин/олио

Добави всички съставки във високо-скоростен блендер и разбий до хомогенна смес.

Добър апетит!

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват