Спаначен дип с печен картоф и CHEESE THE QUEEN КЛАСИК

Ако ти се случва гарнитурата да ти се вижда по-апетитна от основното, тази интерпретация на две гарнитури за месо, е точно за теб!

Необходими продукти:

250 гр пресен спанак
½ чаша соево мляко
1 скилидка чесън
1 с. л. кокосово масло
½ с. л. брашно
Индийско орехче, сол, черен пипер
2-3 запечени картофа ( варени)
CHEESE THE QUEEN КЛАСИК

Начин на приготвяне:

Загрей фурната ( 200-220 °), запечи картофите по начин, който обичаш или завий всеки картоф в алуминиево фолио и печи около час.

В блендер смеси ½ CHEESE THE QUEEN КЛАСИК, чесън и соево мляко.

Запари спанака в подходящ съд с 1-2 лъжици вода на слаб огън, докато омекне за 3-4 мин. Извади и постави в цедка. Запази водата от изцеждането. Когато е достатъчно изстинал, постави спанака върху дъска и го нарежи на едро.

Загрей кокосовото масло в съд, намали котлона, добави индийското орехче, черния пипер и солта. Остави за минута, добави брашното и бъркай, докато то се запече в мазнината. Добави сместа от ½ CHEESE THE QUEEN КЛАСИК, чесън и соево мляко, разбъркай. Добави водата от спанака. Бъркай, за да не става на бучки. Готви на бавен огън 2-3 минути. Изсипи нарязания спанак, добави чаша вода, ако се сгъсти повече. Разбъркай добре и свали от огъня.

Постави запечения картоф в чиния. Разтвори с вилица през средата, полей обилно с топлия спаначен дип, настържи или натроши останалата част CHEESE THE QUEEN КЛАСИК и поръси с чили флейки по желание.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват