Сезонни аспержи, гъби и запечен CHEESE THE QUEEN

Има дни, в които не можем да си изберем настроение… случва се на всички.

В такива случаи, приготвяме кулинарна експлозия с три вкуса на CHEESE THE QUEEN: КЛАСИК, ЗЕЛЕН ПИПЕР, КУРКУМА.

Тази рецепта е истинска наслада за сетивата, в което и настроение да искаш да бъдеш след нея. 

Необходими продукти:

CHEESE THE QUEEN: КЛАСИК, ЗЕЛЕН ПИПЕР, КУРКУМА
200 гр пресни аспержи
4-5 средно големи кралски печурки
Половин глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
Сол
Черен пипер
60 мл бяло вино
Пресен магданоз
Лимонови корички

Начин на приготвяне:
Измий и подсуши гъбите, нарежи ги на едри парчета.
Отстрани жилавата част от стеблата на аспержите. Останалата част нарежи на парчета около 4 см. Отдели връхчетата. Нарежи лука на ивици.
Загрей зехтин в тиган, сложи лука и гъбите за 2-3 минути. Добави чесън, сол и черен пипер. Добави аспержите без връхчета. Задуши така 3-4 мин, до приятно зачервяване на гъбите. Добави бялото вино, остави 1-2 мин да се задушават зеленчуците. Накрая добави и младите връхчета на аспержите за минута.
Нарежи деликатесите CHEESE THE QUEEN на кръгчета, запечи под грил или на загрят тиган.

Сервирай задушените зеленчуци богато поръсени с пресен магданоз и няколко лимонови корички. Най-отгоре нареди зепечените деликатеси CHEESE THE QUEEN.

Поднеси с чаша бяло вино!

 

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват