Сандвич с дип от авокадо и CHEESE THE QUEEN ЗЕЛЕН ПИПЕР
Обичамe вкусни сандвичи, особено, когато са и здравословни. А, днешната рецепта включва всичко, от превъзходната гладка текстура на дипа с авокадо, ароматните чери домати, до интензивния леко пикантен и свеж вкус на CHEESE THE QUEEN ЗЕЛЕН ПИПЕР, в бонус към вкуса са стръковете прясна мента и босилек. Мммм, истинско удоволствие за всяко време от деня!
Трябва да ти признаем, че снимките на тази рецепта изискваха истински самоконтрол, а платото със сандвичи свърши за секунди след като камерата изгасна.
Семпла, лесна и много вкусна рецепта за бърза закуска или за споделяне с приятели.
Необходими продукти:
1 узряло авокадо
2 с.л. лимонов сок
¼ ч.л. хималайска сол
1 с.л. зехтин
1 CHEESE THE QUEEN ЗЕЛЕН ПИПЕР
чери домати, босилек и мента
Ако обичаш гладка текстура, сложи авокадото, лимоновия сок, солта и зехтина в блендер и смели до хомогенна смес.
В случай, че предпочиташ дипът да има повече структура намачкайте авокадото в хаванче или купа и смеси с лимоновия сок, солта и зехтина.
Моят съвет за приготвяне на авокадо е винаги да използваш дървени или керамични прибори, вместо метални. От металът авокадото потъмнява по-бързо.
Нанеси дипа върху занаятчийски хляб с квас по твой избор.
Небрежно подреди триъгълни парчета или натроши CHEESE THE QUEEN ЗЕЛЕН ПИПЕР, чери домати и свежи мента и босилек.
Толкова лесно, наслади се!
Когато приготвяме рецепти с малко съставки, едно от основно важните неща е да изберем много качествени продукти.
Ще ти споделим няколко съвета как да избереш добро авокадо:
- вземи авокадото в твоята длан и леко стисни. Авокадото трябва да е меко, но не прекалено. Също така прецени кога ще го консумираш, ако е за същия ден избери по-мек плод, но ако е за след няколко дни избери леко по-твърд.
- махни малката част от стеблото, която е на върха на авокадото. Кръгчето трябва да е зелено, а не кафяво.
Ако все пак не намериш добре узряло авокадо има няколко техники, с които можеш да забързате процеса на узряване:
- сложи авокадото в хартиен плик на място без директна слънчева светлина. Ще отнеме около 4-5 дена, за да узрее добре. Но, ако нямаш това време, може да добавиш в плика ябълка или банан, те отделят етилен газ, който ускорява узряването. Така твоето авокадо ще е готово за 2-3 дни.
В случай, че авокадото е добре узряло:
- дръж го в хладилник, докато не дойде време да го използваш. Ниската температура намалява процеса на зреене.
- ако си използвал само половината авокадо, намажи останалата с лимонов сок, за да забавиш потъмняването.
Оставяне на коментар
Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват