Сандвичи с домашен хумус от тиквички и CHEESE THE QUEEN КУРКУМА

Хей, кой не обича сандвичи? Особено изобилни на вкусове и като бонус здравословни… ние много ги обичаме като бърза закуска или предястие с приятели, защо не и с чаша пенливо вино.

Опитай нашата рецепта за вкусен сандвич със суров хумус от тиквички, и Хариса олио, за допълнителна пикантна нотка.

Необходими съставки:

Безглутенов или занаятчийски хляб
CHEESE THE QUEEN КУРКУМА
Червена чушка за декорация
Суров хумус от тиквички /виж рецептата по-долу/
Хариса олио /виж рецептата по-долу/

Нарежи хляба и по желание запечи
Нанеси обилно хумуса и полей с Хариса
Начупи или нарежи CHEESE THE QUEEN отгоре
Добави свежо нарязана червена чушка

рецепта за суров хумус с тиквички

Суров хумус от тиквички

Когато говорим за хумус, една от водещите характеристики е текстурата. Изпробвали сме много варианти за сурови варианти на хумус, но не сме получавали задоволителни резултати с нахут. Затова тук споделяме с теб рецепта за суров хумус с тиквички. Не само е много вкусен, но е и изключително бърз и лесен.

Необходими съставки:

1ч. нарязана на кубчета тиквичка
¼ ч. тахан
2 с.л. зехтин
2 с.л. лимон
1 ч.л. кимион
½ ч.л агаве
¼ ч.л. пушена паприка
¼ ч.л. морска/хималайска сол
Хариса олио

Добави в блендер всички съставки и разбий на висока скорост до хомогенна смес. Щедро добави Хариса олио отгоре.

Може да го съхранявш до 2 дни в хладилник. Ако имаш пистолет за опушване, може да му предадеш допълнителен опушен вкус.
Тази вариация на суров хумус е едновременно лека заради тиквичките и хранителна заради тахана.

Хариса олио. Как да го направиш?
Ако не си пробавал рецептата за грилован CHEESE THE QUEEN с Хариса олио, задължително я пригответе, изключително вкусна е. Ще я намериш сред нашите рецепти.

1⁄2 червена чушка
1 ч.л. паприка
1 1⁄2 ч.л. лимон
1 ч.л. агаве
1⁄2 ч.л. чили
1⁄2 ч.л. кимион на прах
1⁄2 ч.л. настърган джинджифил
1⁄4 ч.л кориандър
1⁄2 ч.л. сол
1⁄2 чаша зехтин

Смеси съставките в блендер, ако предпочиташ гладка смес, може да прецедиш олиото и да го използвате и за други рецепти, но ние обичаме структурата, която съставките дават особено при запичане.
След приготвяне може да съхраняваш сместа 3 дни в хладилник.

Пробвай и с други рецепти. Например, чудесно акомпанира с нашето Протеиново Табуле /виж в рецепти/.

 

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват