Салата с тиква и CHEESE THE QUEEN КУРКУМА на тиган

Обичаме да споделяме любовта си към храната с приятели, а ти?

Отново сме в кухнята на Ана Кременлиева, която е автор на белите тениски от фин японски памук Yt-shirt.
В миналото ни гостуване Ана ни изненада с необикновен десерт с CHEESE THE QUEEEN /виж в рецепти/.

Днес предлагаме да се насладиш с нас на тази свежа и едновременно хранителна салата с тиква на пара и запечен на тиган CHEESE THE QUEEN КУРКУМА.

Необходими съставки:

100 гр. сварена (на пара) или печена тиква
100 гр. Спанак или Рукола + листа от малка маруля (или друго съчетание от зеленолистни салати)
Тиквени семки
CHEESE THE QUEEN КУРКУМА

Дресинг от зехтин, сол и балсамико.

Начин на приготвяне:

Нарежи CHEESE THE QUEEN на четвъртинки и намажи с малко кокосово масло от всяка страна. Запечи за секунди на много силно загрят незалепващ тиган. Целта е да се получи коричка и да се освободи аромата на сиренето, както и да се подчертае вкусът.
В загрятия тиган изпечи тиквените семки, ароматът им ще се смеси с този на CHEESE THE QUEEN и ще бъдат още по-вкусни.

За основа сложи зеленолистните и ги овкуси. След това нарязаната на малки кубчета тиква. Подреди четвъртините CHEESE THE QUEEN КУРКУМА /добре е да са вече охладени, за да не повлияят на свежестта на зеленчуците /. Поръси с тиквените семки.

Може да смесиш предварително съставките за дресинга или да ги сложиш последователно – зехтин, балсамико, сол.

Разбъркай точно преди сервиране или директно сервирай. Салатата е въздушна, няма нужда от много бъркане, това само би натиснало ненужно съставките, които е важно да не се смачкват една в друга.


Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват