Печена тиква със сос Тартар и CHEESE THE QUEEN КУРКУМА
В изобилието от плодове и зеленчуци, днес слагаме фокуса върху тиквата… печена. Опитай я с нашата версия на сос Тартар от кашу, в комбинация с CHEESE THE QUEEN КУРКУМА – просто са родени един за друг.
Избери си тиква. Може да бъде Матилда или Хокайдо, според вкуса.
Ползваме тиквата като съд за сервиране, имай това предвид спрямо бройката хора, за които ще готвиш.
Това ястие е толкова бързо, лесно и вкусно – сигурни сме, че ще ти стане любимо.
Съставки:
Печена тиква
сос Тартар от кашу /рецепта по -долу/
сол, черен пипер
CHEESE THE QUEEN КУРКУМА
чушка Халапеньо
Загрей фурната на 220С
Одрежи тиквата на парчета с дебелина около 4 пръста. Съобрази парчетата да са с еднаква дебелина , за да се изпекат едновременно. Едната част ще се ползва за основа и сервиране след това, а другата за пълнеж. Намажи със зехтин, поръси със сол и черен пипер и повтори от другата страна.
Сложи в тава покрита с фолио във фурната за около 15 мин.
Печи по средата в режим отгоре и отдолу.
Извади тиквата, когато е готова. Разбъркай и отдели вътрешността от кората.
Полей обилно със сос Тартар, подредете парчета от CHEESE THE QUEEN КУРКУМА и поръси с нарязаната чушка Халапеньо.
Сос Тартар от кашу
1 ½ ч предварително накиснато кашу
2 с.л. лимонов сок
1 ч. вода
½ ч.л. морска/хималайска сол
¼ чаша накълцан магданоз
2 с.л. с връх каперси
Накисни кашуто за 6 часа във филтрирана вода. Измий го добре. Добави към него водата, лимона и солта и го смели в блендер до гладка хомогенна смес.
Накълцай на ситно каперсите и магданоза, разбъркай със сместа. И твоят сос е готов.
Винаги добавяй каперсите и магданоза, след като си приключил с блендера, за да не получиш зелен сос. По този начин твоят тартар ще има структура. За по-интензивен вкус може да добавиш шалот или див лук.
Оставяне на коментар
Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват