Необикновен десерт със запечен CHEESE THE QUEEN, дюля и кестени

Ако обичаш неочаквани десерти и изненади…отиваш на гости при Ана Кременлиева или поне ние така направихме.

Ана прави най-хубавите бели тениски от изключително фин памук Yt-shirt, но в допълнение има превъзходни кулинарни идеи, които завършват дълъг запомнящ се послевкус.

След този десерт, запеченият вариант на CHEESE THE QUEEN КУРКУМА бързо зае мястото на фаворит в менюто.

И ако вече си в настроение за необикновен десерт е време да поглезиш вкусовите си рецептори с тази рецепта.

Необходимо:

CHEESE THE QUEEN КУРКУМА
CHEESE THE QUEEN КЛАСИК
1/2 дюля
4 големи кестена от консерва или пресни (ако избереш пресни, имай предвид, че се чистят по-трудно и се варят 20-25 мин. в подсолена вода)
Веган карамел или Dulce de leche (познато и като кондензирано мляко)
*може да замениш с готово или редуцирано мляко варено на бавен огън със захар. За веган вариант, използвай кокосово мляко/сметана.

За сервиране:
Портокалова кора
сол на кристали
прясна мащерка
тахан от черен сусам

Начин на приготвяне:

Подготви кестените, ако имат нужда от варене и белене.

За дюлята – за всяка четвъртинка CHEESE THE QUEEN одрежи по едно парче дюля. Приготви я на пара. Добре е да остане леко хрупкава, а не прекалено сварена. Винаги предпочитам плодовете и зеленчуците на пара, така запазват много повече от аромата и вкуса си.

Нарежи сиренето на четвъртинки и намажи всяка страна с кокосово масло. Запечи за секунди на много силно загрят незалепващ тиган. Целта е да се получи коричка и да се освободи аромата на деликатесите, както и да се подчертае вкусът им. Ако тиганът е много горещ, най-добре сложи първо четвъртинките от едното сирене, веднага след като ги поставиш ги завърти, за да се запекат от другата страна. Ако сложиш двете сирена едновременно има опасност да прегорят.

Сега дюлята отива при куркумата, а класика при кестена.

С обратната страна на лъжицата направи две големи запетаи върху чинията. Колко dulce de leche ще „размажеш“ зависи от личния ти вкус. Върху него аранжирай едно парче CHEESE THE QUEEN КЛАСИК + един или два кестена и в съседство едно парче дюля + CHEESE THE QUEEN КУРКУМА. Отгоре поръси кора от портокал, прясна мащерка, а при желание и един два кристала морска сол върху Dulce de Leche .

На места декорирайте с точки тахан от черен сусам.

Препоръчваме с чаша тъмен ром или десертно вино!

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват