Лучена мисо супа със запечен CHEESE THE QUEEN КЛАСИК

Тази рецепта идва от нашето фино небце зад кадър – Таня /или GUGU Works /. Тя снима, монтира, дегустира, но в допълнение на всичко това- готви превъзходно, а ние обичаме да представяме хората, които ни вдъхновяват с вкуса си към красивата и вкусна храна.

Това ястие може да те накара да помечтаеш за уютен обяд някъде в Южна Франция или да те изпрати директно към Япония, въпрос на вкус! Рецептата е  вдъхновена от двете най-изискани кухни в света (според Таня) френска и японска. Комбинацията постига своя ефект – кара ни да попътуваме и да поискаме допълнително!

Рецепта:

Необходими продукти за 2 порции:
4 бр. средно големи глави лук
Букет гарни: мащерка, дръжки от магданоз, дафинов лист, риган
Мисо бульон: 4 ч. л. мисо паста ( тъмна или светла по желание) в нашия случай светла + 600 мл вода
250 мл ябълков сайдер
2 с. л. коняк
1 с. л. мед
1 с. л. брашно
CHEESE THE QUEEN КЛАСИК
1 гъба Портобело ( или кафява печурка)
4 филийки хляб по избор
2-3 с. л зехтин

Начин на приготвяне:

Загрей 2 с. л. зехтин в тиган, добави щипка прясно смлян черен пипер. Остави за минута в зехтина да освободи аромата си. Добави предварително нарязания лук (на ивици около 2 см). Задуши го около 15 минути или до получаване на карамелен цвят. Прибави коняка и меда, разбъркай. Намали котлона. Посипи равномерно брашното и отново разбъркай. Остави така за минута, след което добави ябълковия сайдер и пресните билки (букета гарни), закрий с капак и остави да ври на слаб огън 10 минути.

Приготви мисо бульона като разтвориш мисо пастата в 600 мл гореща вода.
Прехвърли получената смес в подходяща тенджера. Залей с мисо бульон, остави да ври около 15 мин.
За гарниране на супата може да зепечеш гъбата в зехтин или да я сервираш сурова.

Намажи филийките със зехтин, покрийте с парчета CHEESE THE QUEEN КЛАСИК и запечи под грил до зачервяване. На снимката сме нарязали напречно питите CHEESE THE QUEEN КЛАСИК и след това всяка на 3 триъгълника.

Разпредели супата в купи, аранжирай с парчета гъби (запечени или сурови) и запечената филийка с CHEESE THE QUEEN КЛАСИК най-отгоре. Поръси с мащерка.

 

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват