Глазирани пролетни моркови с крем от CHEESE THE QUEEN КЛАСИК и портокал

Пролетно настроение и свежи цветове, какво по-хубаво?!
Ако и ти изпитваш подобни желания, ти предлагаме една превъзходна рецепта, която ще задоволи всички копнежи идващи с новия сезон.

Глазирани цветни моркови, портокал и крем от CHEESE THE QUEEN КЛАСИК, тази комбинация ни радва не само с цветове, но и с богати вкусове. А, класическата версия на CHEESE THE QUEEN е универсалният вариант за съчетаване с други вкусове!

Необходими продукти:
6-7 млади моркова
¾ ч. портокалов сок
1 с. л. кленов сироп
1 ч. л. настърган джинджифил
4-5 скилидки чесън
1 с. л. кокосово масло
½ CHEESE THE QUEEN КЛАСИК
60 мл вода
Пресен магданоз

Приготвяне:
Направи глазурата от портокаловия сок, кленов сироп, джинджифил, щипка сол.
Направете крем от ½ CHEESE THE QUEEN КЛАСИК и 60 мл вода – разбити в блендер.

Загрей кокосовото масло в тиган с дебело дъно. Добави младите моркови срязани на две по дължина. Задуши под капак за около 2 мин на умерен котлон. Разбъркай морковите, добави цели скилидките чесън и остави за още 1 – 2 минути под капак. След това полей морковите с глазурата и готви със затворен капак за още 2 мин или докато глазурата се редуцира до 1/3. (По желание добави резенчета кумкуат или портокалови корички). Морковите са готови когато глазурата придобие вид и гъстота на карамел.

Сервирай в чиния върху крем от CHEESE THE QUEEN КЛАСИК. Полей с карамеления сос и поръси с пресен магданоз.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват