Кралски суров чийзкейк с CHEESE THE QUEEN Класик и боровинки

Рецепта за суров, безглутенов, пробиотичен и много вкусен чийзкейк с CHEESE THE QUEEN! Но...това не е всичко, това е една от първите ни рецепти, която публикувахме през 2017 година. 

Даваме й нов прочит и улеснен начин на приготвяне, за повече лично време и удоволствие в кухнята ;-)



Начин на приготвяне:
За най-добър ефект можеш да приготвиш блата от предишния ден.

Започни с приготвянето на бадемово мляко
1 чаша бадеми
3 чаши вода
щипка сол
По възможност, накисни бадемите във вода oт предишната вечер /8-12ч/

Блендирай на висока скорост бадемите, водата и солта.
Прецеди през торбичка за ядково мляко или ситна марля и сипи млякото в шише.
Добре изцеди бадемовата пулпа.
Бадемовото мляко можеш да съхраняваш до 2-3 дни в хладилник.

Рецепта за блат:
1 чаша бадемова пулпа
5 фурми - измити, обелени и обезкостени
½ ч.л. канела, най-добре смляна на момента
½ ч.к. лукума на прах за подслаждане
¼ ч.л. мака на прах /за енергия/
1 щипка сол

Смели всички съставки в блендер до хомогенна смес. Опитай на вкус и нагласи сладостта, ако ти липсва.
Разпредели сместа във форма с отделящо се дъно / дозата е за диаметър 12 см/.
Ако обичаш хрупкави блатове, сложи кръга в дехидратор на 45С за около 8-12 ч.
Ако предпочиташ меки блатове или нямаш време, сложи го директно в хладилника да се охлажда.

Овкусяване на "сиренето" за чийзкейка:

Можеш да импровизираш с всичко. В случая, избрахме боровинки. 
Най-добрите вкусови комбинации за боровинки са канела, лимон, бадеми и агаве, затова всички участват в рецептата.

Рецепта:
1 кутия CHEESE THE QUEEN Класик за по-лек крем или 2 за по-плътен
½ чаша замразени сини боровинки /ако имаш пресни, просто ги замрази преди приготвянето на сместа
½  чаша бадемово мляко / или 1 , ако използваш 2 кутии CHEESE THE QUEEN/
½ чаша разтопено какаово масло
2 щипки ванилия, най-добре от шушулка
1 щипка индийско орехче
3 ч.л. лимонов сок или лайм /прясно изцеден/
3 ч.л. сироп от агаве
2 с.л. сини боровинки на прах /по желание/
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Смели всички съставки в мощен блендер до гладка, хомогенна смес.
Съотношението зависи много от това колко са сладки или кисели боровинките, затова опитай и нагласи вкуса, докато ти хареса.

Готово, вече имаш всичко необходимо.
Изсипи сместа върху блата при сглобена форма и остави в хладилника, докато се стегне.
Ако много бързаш може и за 1 час във фризера.

Отвори формата и пренеси чийзкейка в красива чиния.
Декорирай по свой вкус.
На снимките чийзкейкът е декориран с поръска от прах от червени боровинки, пресни боровинки, физалис и кумкуат, кокосови стърготини и цветя.

Можеш да ползваш останалото бадемово мляко за боровинково смути.

Поднеси на някой с любов или се наслади самостоятелно!

Бон апети от CHEESE THE QUEEN!

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват