Киш с печена тиква и CHEESE THE QUEEN КЛАСИК
Приготвянето на храна и новите вкусове са едни от най-хубавите споделени моменти.
Обичаме уютните вечери, в които готвим с любими приятели.
В този епизод гостуваме на Зори от Смарт Систърс, които създават натурални продукти за здраве, красота и удоволствие от живота! Те са автори на марката MURSALA – занаятчийски функционални шоколади за настроение, с екстракти от Мурсайлски чай, Шипка, Бъз, Салвия, Липа.
Срещна ни вкусът към храната и живота, както и общата мисия да създаваме здравословни продукти за един по-вкусен и добър свят.
Когато имаш приятели, които произвеждат шоколад се оказва, че дори и произнасянето на името им е свързано с усмивка, а гостуването започва с обилна доза шоколад. Освен с шоколад Зори ме посреща и с CHEESE THE QUEEN КЛАСИК и рецепта за есенен киш с тиква. Божествено вкусен е …и също толкова лесен.
Необходими съставки:
За основата:
1.5 чаша брашно от нахут или прясно смлян в блендера, може да се замени с брашно по избор или микс от брашна – бадемово, от просо, спелта и т.н.
3 с.л. ленено брашно
1 с.л. каменна/морска сол
3 с.л. разтопено кокосово масло или зехтин
½ чаша вода
* допълнително сол на вкус
За пълнежа:
2 шепи гъби кладница, които са предварително задушени в кососово масло и сол.
3 чаши нарязана на кубчета, предварително изпечена, тиква
2 -3 скилидки чесън
1 зрял деликатес от кашу CHEESE THE QUEEN КЛАСИК
Сол
Пипер
Пресни стръкове салвия и розмарин
Изсипваме всички съставки в блендера и разбиваме до хомогенна смес. Може да останат парченца, ако сме смлели и нахута, което дава приятна хрупкавост на блата. Разстила се в тава за печене с хартия и се запича за 10 мин. Във фурна на 180С с вентилатор.
За конкретната рецепта сме използвали черен нахут за повече ефект.
Накиснете го поне за 1 нощ преди да го смелите в блендера. Ако нямате това време, заменете с брашно по ваш избор.
Щом се опече подреждаме пълнежа и връщаме във фурната за още около 45 мин. Преди сервиране слагаме пресните билки да се затоплят върху киша и да пуснат ароматите си.
* в зависимост, дали ползвате накиснат нахут или брашно, времето за печенето може да се редуцира (при вариант с брашно).
Надявам се да се насладите на тази рецепта, както и ние след снимките.
Оставяне на коментар
Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват