Капрезе със солен сладолед от босилек и зехтин и CHEESE THE QUEEN КЛАСИК

CHEESE THE QUEEN Капрезе? Сега ще ти разкажем тайната.

Капрезе е едно от най-популярните, а за нас и сред най-любимите италиански антипасти.

Оригинално от остров Капри, тази рецепта носи цветовете на Италия и България. И докато все още си мислим за хубавите летни дни и вкусните червени домати, бързаме да ти предложим една кралска вариация на тази салата.

CHEESE THE QUEEN КЛАСИК е деликатесът, който обича всички храни и комбинации. В Кралското капрезе сме добавили и рецепта за солен сладолед от босилек и зехтин, за допълнителни летни емоции. Използвай го, както за ефект в разнообразни салати, така и за допълнителна плътност на вкуса.

За салатата:
CHEESE THE QUEEN КЛАСИК
1 розов домат /или чери домати, ако си извън сезона
 пресен босилек
Сол /морска или хималайска/
Зехтин

Солен сладолед от босилек и зехтин:

Соленият сладолед е лесен и ефектен начин да поднесеш соса за салатата. Да не забравяме, че и нашите сетива имат нужда от храна, затова ние обичаме красиви блюда.

½ ч предварително накиснати бадеми
½ ч вода
1 ч зехтин
1 ч пресен босилек
¾ ч.л. сол /морска или хималайска/

Разбий водата с бадемите в блендер. Добави босилека, зехтина и солта и смели до плътна течност. Разпредели в силиконови форми /или форми за лед/. Сложи в камерата за час-два, докато се замрази. Извади непосредствено преди сервиране. Лесно е, нали? А и, така винаги можеш да разполагаш с интересен дресинг под ръка.

Разбира се, имаме и още причини поради, които обичаме тази рецепта, а именно:

  • Доматите, освен, че са вкусни осигуряват голямо разнообразие и количество хранителни вещества. Те са чудесен източник на витамин А, С, Калий и манган, витамин Е, витамин В6, фолиева киселина, магнезий, фосфор, мед и други. В допълнение са много богати на ликопен. Този антиоксидантен флавоноид предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи и намалява риска от остеопороза.
  • CHEESE THE QUEEN КЛАСИК – изключително богат на пробиотик, този зрял деликатес, приготвен изцяло от кашу и подправки, се грижи чудесно за микрофлората и доброто настроение. Все по-голямо научно и практическо внимание се отделя на тази „невидима“ екосистема, която определя състоянието на болест и здраве при хората и при останалите живи системи.
    Според известните изследователи G. W. Tannock и H. W. Holzapfel пробиотичните бактерии оказват въздействие върху организма, като директно се колонизират върху интестиналната мукоза на червата и започват да произвеждат жизнено важни ензими и клетъчни биопродукти.
  • Кашуто от своя страна е богато на магнезий, а именно той играе важна роля за засилването на костите и за активността на ензимите. В кашуто се съдържа и желязо, което е важна част от хемоглобина, влизащ в състава на червените кръвни телца. Има нисък гликемичен индекс и нисък коефициент на гликемично зареждане, поради което е подходяща добавка към диети.
  • Босилекът е отличен източник на витамин К, манган, мед и витамин C, а също на калций, желязо, фолиева киселина и омега-3 мастни киселини.Тази билка притежава защитни, противобактериални и противовъзпалителни свойства и подпомага сърдечно-съдовата дейност.
  • Бадемите са богати на фибри, протеини и полезни мазнини. Установено е, че укрепват костите, зъбите и мускулите. Освен това са с високо съдържание на желязо, което помага на снабдяването с кислород на клетките в организма.
  • А, зехтинът притежава лечебни качества: действа очистително, обновява клетките, забавя стареенето, съдържа витамини Е, А, D и К и освен това действа разкрасително.

Е, имаш ли нужда от допълнителна покана?

Наслаждавай се на хубавата храна и на живота!

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват