Глазиран патладжан с мисо, гъби шийтаке, зелена чушка и CHEESЕ THE QUEEN КУРКУМА

Патладжан и свежи зелени чушки, овкусени с японски класически подправки, за богат вкус CHEESЕ THE QUEEN КУРКУМА иии… охладена бутилка от любимото бяло вино (или розе). Опитай!

Необходими продукти:
1 голям патладжан
1-2 зелени чушки
6-7 пресни гъби шийтаке
Мисо сос:
2 с. л. светла мисо паста
1 с. л. соев сос
2 с. л. мирин
1 с. л. оцет
1 с. л. захар
1 к. л. пушен пипер
1 с. л . настърган пресен джинджифил
CHEESЕ THE QUEEN КУРКУМА
Растително олио по желание, бял и черен сусам

Начин на приготвяне:

Нарежи патладжана, чушките и CHEESЕ THE QUEEN КУРКУМА на кръгчета. Измий и подсуши гъбите шийтаке. Смеси всички съставки за мисо сос и разбъркай добре.
Загрей тигана и намажи с олио/растителна мазнина. Запечи чушките и гъбите за 1-2 минути от двете страни. Запечи CHEESЕ THE QUEEN КУРКУМА. Добави в тигана олио и запържи патладжана до омекване от двете страни. Когато е готов, намажи обилно с мисо сос и махни от котлона.
Подредни в чиния на пластове, полей с мисо сос и поръси с черен и бял сусам.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват