Бургер с CHEESE THE QUEEN КУРКУМА от Healthylicous
СЪСТАВКИ
За питките
- 500гр карфиол
- 20гр кокосово брашно
- 20гр хранителна мая
- 4 яйца
- подправки
- семена за поръсване (микс от сусамово, маково и ленено)
За кюфтенцата:
- 200гр цвекло
- 1 морков
- 1 яйце
- 10гр кокосово брашно
- 1 пакетче псилиум хуск (7гр)
- 5гр смляно ленено семе
- 5гр хранителна мая
- Подправки (кимион, сол и др)
ПРИГОТВЯНЕ
- Продуктите за хлебчетата се смесват. Пекат се на 180 градуса във формичка и се разрязват на две след като изстинат.
- Хуска се смесва с топла вода, за да набъбне. Цвеклото и моркова се пасират. Използвах предварително печено цвекло, но и с прясно ще станат. Добавят се останалите съставки и се разбърква добре. Оставя се 5 минути, за да може лененото семе и хуска да поемат излишната вода. Оформят се 4 по-големи кюфтенца (или повече малки). Пекат се на 180 градуса върху хартия.
- Хлебчето се разрязва на две, слага се листо салатка и се намазва с дип от авокадо (1/4 авокадо, сока от половин лимон, сол и черен пипер), слага се кюфтенце, CHEESE THE QUEEN КУРКУМА, домат, грилован лук и задушени гъби. Може да добавите други зеленчуци според вкуса.
Рецепта от Анелия Калчева /healthylicious/
Оставяне на коментар
Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват